Digital Marketeer

Mijn opdrachtgever is gevestigd in Tilburg en is een distributeur van diverse merken haarproducten voor Nederland en daarbuiten. Zij verkopen, met een klein hecht team, aan professionele kapsalons en webshops in Nederland en twaalf andere landen. De functie van Digital Marketeer is nu extern uitbesteed en is een nieuwe functie binnen deze groeiende organisatie.

In deze growth marketeer functie, binnen een innovatief bedrijf, ben jij het brein achter de campagnes. Je bent verantwoordelijk voor vijf merken die zowel nationaal als internationaal op de kaart staan. In deze functie houdt de digital marketeer zich hoofdzakelijk bezig met het zo goed mogelijk online benaderen van de doelgroepen en weet je de content vervolgens op de perfecte manier in te zetten.

Functie-inhoud:

Jij werkt met je collega’s aan de voorbereiding en uitvoering van de diverse campagnes in Nederland en in de andere landen waar zij actief zijn. Als Digital Marketeer vertaal jij de business doelstellingen en wensen naar digitale doelstellingen, een digitale strategie en het campagneplan. Je zorgt voor het opzetten en monitoren van het plan en de dashboarding. Snel schakelen en optimaliseren is waar je je dagelijks mee bezig houdt om maximaal resultaat te behalen uit elke campagne. Na afloop van de campagne evalueer je, samen met je collega’s, de resultaten en lever je vanuit jouw sterke analytische vaardigheden concrete verbetersuggesties op.

In een gemiddelde werkweek houd jij je bezig met het in kaart brengen van kansen voor diverse campagnes op basis van onlinedata en zoekgedrag. Je houdt Google Analytics en Google Ads bij, monitort de social media advertising, analyseert het zoek- en klikgedrag om zo klantbehoeftes te herkennen. Vanuit deze inzichten, in combinatie met markttrends, ontwikkel of optimaliseer je campagne-activiteiten.

Functie eisen:

Je bent een ervaren Online- of Digital Marketeer en weet cijfers en inzichten te vertalen naar concrete verbeteringen. Om van deze functie een groot succes te maken:

 • Beschik je over een afgeronde opleiding richting Digital Marketing of een andere relevante opleiding
 • Heb je minimaal drie jaar werkervaring als growth marketeer, digital marketeer of een vergelijkbare functie
 • Heb je kennis en ervaring met SEO, SEA, social media advertising, Google Ads, e-mailmarketing, analytics en heb je ervaring met conversie, data en marketing automation
 • Ben je aantoonbaar succesvol in traffic- en conversieoptimalisatie en leadgeneratie
 • Ben je een sterke projectmanager in het bewaken van de campagne planning
 • Ben je gefocust op het resultaat, waarbij je lef hebt om nieuwe dingen te proberen en de campagnes iedere dag wilt verbeteren
 • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift

Wat bieden zij:

In de eerste plaats kom je terecht in een heel enthousiast team dat staat te popelen je een warm welkom te geven. Een functie in een innovatief bedrijf met een heldere visie en enthousiaste, gedreven mensen die altijd het perfecte plaatje willen afleveren. Er is een grote eigen verantwoordelijkheid in een open en eerlijke cultuur.

Daarnaast ook nog:

 • De kans om te kunnen doorgroeien
 • Prettige (internationale) werkomgeving met korte lijnen
 • Mooi salaris, afhankelijk van de kennis en ervaring
 • Prima pensioenregeling