Duurzaam matchen dankzij MyDrives  

 
Wil jij niet alleen weten wat jouw kandidaat kan, maar ook wie hij of zij echt is?
 
De MyDrives analyse vertelt precies wat jouw potentiële nieuwe medewerker motiveert en in wat voor omgeving ze excelleren. Ook laat de analyse zien wat iemand juist veel energie kost of waar een persoon stress van krijgt.

MyDrives is vanwege deze inzichten in iemands karakter en drijfveren een waardevol instrument in recruitmenttrajecten. Met MyDrives kijk je verder dan kennis en kunde. En je hoeft bij het maken van een keuze niet meer op je onderbuik of mensenkennis te vertrouwen. MyDrives toont wetenschappelijk onderbouwd aan of een persoon past bij jouw organisatie en team.

Succesfactoren voor een lange arbeidsrelatie
Steeds meer werkgevers erkennen dat de waarde van kandidaten niet alleen zit wat ze al kunnen of kennen. Hun waarde zit minstens zo sterk in karakter, persoonlijke eigenschappen en ambities. Matchen de drijfveren van een kandidaat met de doelstellingen van een functie en die van het bedrijf? Dán heb je alle ingrediënten voor een lange, succesvolle arbeidsrelatie te pakken.

Online analyse drijfveren
Als gecertificeerd MyDrives consultant help ik werkgevers bij het vinden van de kandidaat die het beste past bij de functie én de organisatie. Dat doe ik op basis van een wetenschappelijk onderbouwde drijfverenanalyse, ontwikkeld door Instituut MyDrives. Alle vragenlijsten zijn online en vanaf afstand in te vullen. Het toepassen van deze analyse kan op verschillende niveaus:

MyDrives

Maak de start van je nieuwe medewerker nog succesvoller

De antwoorden op de vragenlijst geven inzicht in de drijfveren en krachtige eigenschappen van de kandidaat. Waar krijgt hij of zij nu echt energie van? En van welke dingen juist niet? Wat voor rol mag je van deze persoon verwachten in het team? In wat voor setting blinkt iemand uit? En welke valkuilen en stressfactoren liggen er op de loer? Het product van deze test is een uitgebreid rapport over het drijfverenprofiel, energie- en stressfactoren van de kandidaat.

MyMatch

Selecteer de beste kandidaat op basis van drijfveren en capaciteiten

De werkgever geeft in een online vragenlijst aan over welke eigenschappen de ideale kandidaat zeker moet beschikken. De uitkomst is een praktisch toepasbaar en gedetailleerd profiel van de ideale kandidaat. Dat maakt het ook een perfect instrument om sollicitatiegesprekken in te gaan en concrete vragen te stellen over de drijfveren van een kandidaat. Door de kandidaat vervolgens ook een vragenlijst in te laten vullen, wordt heel concreet duidelijk of hij of zij past bij de wens van de werkgever.

MyHabits

Geeft inzicht in alle medewerkers

Vooral in omgevingen waar teamwork essentieel is, is deze analyse waardevol, ook voorafgaand aan het invullen van een vacature. Door de verschillende persoonlijkheden binnen het team in beeld te brengen, komt aan het licht wat voor teamlid er (qua drijfveren) nog mist of een betere balans zou kunnen brengen.

Doe de gratis MyDrives miniscan

Wil je liever eerst zelf ontdekken wat MyDrives inhoudt? Doe dan de gratis miniscan. In minder dan vijf minuten weet je wat voor kleurtype jij bent. Herken je jezelf erin? Dan heb je vast een goed beeld van hoe een uitgebreide analyse de drijfveren van jouw potentiele medewerker volledig in kaart brengt.

Meer weten over MyDrives?

Achtergrond van MyDrives

Een MyDrives-analyse geeft inzicht in waarom mensen de dingen doen die ze doen op een manier die specifiek bij hen past. Een analyse helpt om het beste uit mensen naar boven te krijgen en optimale samenwerkingen te bereiken waarin mensen kunnen excelleren.
 

De ijsberg

MyDrives gaat uit van het basisprincipe van de ijsberg. De bovenkant van de ijsberg laat het gewoontegedrag van mensen zien. Onder water bevinden zich de drijfveren die dat gewoontegedrag veroorzaken. Als iemand goed in zijn vel en op de juiste plek zit, zorgen de drijfveren voor een positief gevoel en effectief gedrag. Dat geeft energie. Zit iemand helemaal niet op zijn plek of doet hij of zij werk dat niet past? Dan gebeurt er het tegenovergestelde. Er ontstaat stress of iemands batterij loopt leeg.
 

Kleuren

Net als veel andere persoonlijkheidsanalyses, werkt ook MyDrives met kleurenprofielen. De zeven verschillende kleuren worden onderverdeeld op drie dimensies: doen, denken en voelen. De uitkomst van een analyse wordt doorvertaald naar de voorkeursrollen van een persoon, maar ook naar weerstand die andere kleuren kunnen oproepen en stress die kan ontstaan.

MyDrives en Van Wieringen werving & selectie

Mijn kennis over MyDrives pas ik steeds toe op een manier die past bij het vraagstuk van mijn opdrachtgever. In overleg bepalen we of we enkel de kandidaten toetsen of ook de vacature en eventueel zelfs het volledige team. Wie al langere tijd werkt met MyDrives, heeft aan de uitkomsten en rapportages vaak voldoende. Maar ik kijk ook aan de hand van de resultaten graag mee in het besluitvormingsproces.
 

MyDrives als second opinion

Opdrachtgevers die zelf het werving- en selectieproces verzorgen, kiezen regelmatig voor een MyDrives-analyse als second opinion of verdieping in het keuzeproces. Een analyse geeft een extra dimensie en is een waardevol instrument in de laatste fase(n) van het wervingstraject, bijvoorbeeld als er nog enkele op het oog gelijkwaardige kandidaten over zijn.

Wil jij ook gefundeerder matchen en een persoon aan je team toevoegen die niet alleen past bij de functie, maar ook bij de organisatie? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking met MyDrives.