Waarom jij op je werk succesvoller bent als je sport!

Zonder sporten ben je minder succesvol. Ik in elk geval wel en met mij vele andere ondernemers. Niet zo gek op zich, want sporten zorgt voor een positieve energie, het maakt je happy en gelukkige mensen presteren beter. Ik ben een fanatiek sporter. Bloedirritant voor mijn omgeving soms, want er gaat best veel tijd in […]

23 jul, 2018
Update

Zonder sporten ben je minder succesvol. Ik in elk geval wel en met mij vele andere ondernemers. Niet zo gek op zich, want sporten zorgt voor een positieve energie, het maakt je happy en gelukkige mensen presteren beter. Ik ben een fanatiek sporter. Bloedirritant voor mijn omgeving soms, want er gaat best veel tijd in zitten. Van trainen in de ochtend- of avonduren en dat naast alle uren die ik in mijn eigen bedrijf steek. Dan blijft er soms beperkte tijd over voor familie, vrienden en andere gezelligheden. Maar geloof me, ik ben een leuker mens als ik sport en ook een betere ondernemer.

Sport is belangrijk voor ondernemers. Maar liefst 85% doet aan sport en het grootste deel hiervan ziet vooral de voordelen ervan. Dat blijkt uit een onderzoek van De Zaak en ING Economisch Bureau. Ik behoor zéker tot die 85%. En dan nog eens bij de 31% die 4-10 uur per week in beweging komt.
Sporten maakt mijn hoofd leeg, waardoor ik vaak tot rust, maar ook tot nieuwe inzichten kom. Al heb ik niet altijd even veel zin en plof ik soms liever op de bank na een lange dag, ik voel me als herboren als ik eenmaal ben geweest en zit dan vol positieve energie. En dat niet alleen, tijdens de trainingen werk je aan discipline en doorzettingsvermogen, het overwinnen van nieuwe uitdagingen (zowel fysiek als mentaal) en het omgaan met teleurstellingen. Aspecten die goed van pas komen in je werk.

Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om in balans te zijn en te blijven. Dit zorgt immers dat je optimaal op alle vlakken kunt presteren. Veel ondernemers sporten dus. Dat zou betekenen dat je op de sportschool of de atletiekvereniging op ontspannende wijze potentiële zakenpartners tegen kunt komen. Gelijkgestemden die, net als jij, de dag even van zich af willen schudden. Sporten heeft niet alleen voor jezelf, maar ook voor je netwerk zijn voordelen. Maar ook binnen je bedrijf is het ideaal voor je werknemers, want het houdt je, zoals gezegd, gezond en energiek. Om aan te tonen hoe sporten van positieve invloed kan zijn, heb ik wat voordelen die uit verschillende onderzoeken naar voren kwamen op een rijtje gezet:

  • Sporten = Ontstressen. En dat betekent een goed herstel van een drukke werkdag!
  • Werknemers doen nieuwe ideeën op, door na te denken tijdens het sporten.
  • De sporter is loopbaangerichter. Uit een onderzoek van Monsterboard kwam dat 32 procent de carrière als een  topprioriteit ziet. Bij niet-sporters is dat 27 procent.
  • Sporters zijn minder vaak ziek. Gemiddeld 3 dagen per jaar t.o.v. 5 dagen bij de niet-sporter.
  • Op dagen dat gesport wordt worden betere prestaties geleverd en wordt de tijd effectiever ingedeeld.

Stimuleren dus. Want je personeel voelt zich goed en jij kunt als ondernemer lang van ze genieten. Ik zeg: win-win.

Heb jij het net als ik vaak erg druk met werk? Groeit het je soms allemaal boven het hoofd? Bijt dan even door de zure appel heen, trek je sportschoenen aan en ga! Even luchten, gedachten ordenen en ontspannen door inspannen. Daarna kun je er weer fris tegenaan.

 

Mijn toegevoegde waarde

De juiste persoon op de juiste plek krijgen, dat is mijn missie. En dat gaat me al sinds 2008 goed af. Ik heb geen geheim recept, maar besteed veel aandacht aan een goede voorbereiding. Pas met een compleet beeld ga ik aan de slag.

Ik beschik daarnaast over een groot netwerk, ben betrouwbaar en duidelijk in mijn communicatie en ben MyDrives-gecertificeerd. Hiermee kan ik uitstekend matchen op cultuur, drijfveren, skills en persoonlijkheid. Ook ben ik Certified Integrity Specialist, wat mij helpt om te doorzien wat kandidaten en organisaties écht beweegt. En dat is in ieders belang.

Mis geen kans meer