Wat vertel je over jezelf tijdens een sollicitatiegesprek? 5 tips

De één klapt van nature dicht tijdens een sollicitatiegesprek en de ander vertelt juist veel te veel. Wat is een mooie balans?

29 jul, 2020
Update

De één klapt van nature dicht tijdens een sollicitatiegesprek en de ander vertelt juist veel te veel. Wat is een mooie balans? En hoe presenteer je jezelf op een zelfverzekerde, maar ook persoonlijke en authentieke manier? Vijf tips waarmee je jezelf professioneel en persoonlijk introduceert en jezelf direct goed op de kaart zet.

Tijdens een sollicitatiegesprek heb je vaak maar kort de tijd om jezelf te presenteren. De kunst is om niet te veel te vertellen, maar ook zeker niet te weinig. Bovendien wil je ook goed in je energie zitten, zodat je de rest van het gesprek met vertrouwen en rust tegemoet gaat. Kortom, een goed begin heeft een positieve invloed op de totale kennismaking. Belangrijk dus om er aandacht aan te besteden.

  1. Dit zijn de basics

Probeer jezelf kort en krachtig te presenteren. Vertel hoe oud je bent, wat je achtergrond is en wat je momenteel doet. Realiseer je dat de mensen met wie jij om de tafel zit jouw cv hebben gezien, dus dat het niet nodig is om je cv op te sommen. Vermijd jargon en ingewikkelde functietitels. Het is belangrijker dat je gesprekspartner snapt wat je doet bij je huidige werkgever dan dat hij weet wat je functietitel is.

  1. Benoem jouw toegevoegde waarde

Wat kun jij betekenen voor deze potentiële werkgever? Waar maak jij het verschil? Benoem resultaten uit het verleden waaruit blijkt wat jouw toegevoegde waarde is. Sta stil bij jouw persoonlijke kwaliteiten. Licht daarnaast toe wat jij zoekt in je nieuwe baan. Wat zijn jouw ambities? Waaruit blijkt dat je enthousiast bent over de baan? Welke van jouw talenten kan je bij uitstek kwijt in deze functie?

  1. Bereid het voor

Het is belangrijk dat jij andersom ook oprechte interesse toont in de werkgever. Bekijk de website van het bedrijf, onderzoek welke actuele uitdagingen er zijn en scrol door de socialmediaplatformen. Stel vervolgens vijf vragen op voor tijdens het gesprek, bijvoorbeeld over de toekomstplannen en strategie, over het team waarin je komt te werken of de cultuur. Je komt sterk over als blijkt dat je je al verdiept hebt in het bedrijf.

  1. Reflecteer op jezelf

Jouw gesprekspartners komen meer te weten over jou als ze inzoomen op gebeurtenissen uit het verleden. Dat betekent dat je vragen kunt krijgen over je valkuilen, over moeilijke situaties die je hebt meegemaakt en hoe je daarmee om bent gegaan. Bijvoorbeeld: wat doe je als je een lastige klant treft? Heb je wel eens pittige feedback gekregen waar je helemaal niet blij mee was? Hoe reageer je als je overloopt van het werk? Realiseer je bij het beantwoorden van deze vragen dat werkgevers ook wel weten dat de perfecte persoon niet bestaat. Maar het maakt inzichtelijk hoe je reflecteert en wat je leert van tegenslag.

  1. Oefen

Tot slot: oefen! Zet daar gerust een stopwatch bij aan. Je kunt je oefensessie opnemen op video, of een gesprek oefenen met iemand anders. Die persoon zal je van feedback kunnen voorzien. Oefen net zo lang totdat je tevreden bent.

Mijn toegevoegde waarde

De juiste persoon op de juiste plek krijgen, dat is mijn missie. En dat gaat me al sinds 2008 goed af. Ik heb geen geheim recept, maar besteed veel aandacht aan een goede voorbereiding. Pas met een compleet beeld ga ik aan de slag.

Ik beschik daarnaast over een groot netwerk, ben betrouwbaar en duidelijk in mijn communicatie en ben MyDrives-gecertificeerd. Hiermee kan ik uitstekend matchen op cultuur, drijfveren, skills en persoonlijkheid. Ook ben ik Certified Integrity Specialist, wat mij helpt om te doorzien wat kandidaten en organisaties écht beweegt. En dat is in ieders belang.

Mis geen kans meer