Werknemer slecht voorbereid op arbeidsmarkt

We moeten een leven lang blijven leren om van waarde te blijven op de arbeidsmarkt. Want we zitten midden in een vierde industriële revolutie waarop door zowel bedrijven als werknemers onvoldoende wordt ingespeeld. Robotisering, cloud computing en zelfrijdende auto’s zijn voorbeelden van vernieuwingen die vandaag de dag worden ontwikkeld. En dat is niet alleen maar goed nieuws […]

6 mrt, 2019
Update

We moeten een leven lang blijven leren om van waarde te blijven op de arbeidsmarkt. Want we zitten midden in een vierde industriële revolutie waarop door zowel bedrijven als werknemers onvoldoende wordt ingespeeld. Robotisering, cloud computing en zelfrijdende auto’s zijn voorbeelden van vernieuwingen die vandaag de dag worden ontwikkeld. En dat is niet alleen maar goed nieuws want dit gaat gepaard met het verlies van werkplekken in uiteenlopende sectoren. Daarnaast wordt arbeid anders ingericht en zijn er voor bijzonder veel banen nieuwe competenties nodig.

Mensen moeten een leven lang leren om waarde te houden op de arbeidsmarkt van de toekomst. Veel werknemers zijn echter onvoldoende voorbereid op de digitale transformatie. De meeste mensen zijn gericht op het functioneren onder huidige omstandigheden en totaal niet op die van de toekomst. Bedrijven en organisaties zullen zich moeten ontwikkelen tot een lerende organisatie. Er moet een werkcultuur komen waarin mensen vaardigheden ontwikkelen voor zowel het heden als de toekomst. Werknemers moeten zich realiseren dat scholing altijd nodig blijft. Werknemers blijven in de toekomst wel vijftig jaar actief in het arbeidsproces. Dat kan alleen succesvol zijn wanneer mensen zich blijven bij- en omscholen!

Mijn toegevoegde waarde

De juiste persoon op de juiste plek krijgen, dat is mijn missie. En dat gaat me al sinds 2008 goed af. Ik heb geen geheim recept, maar besteed veel aandacht aan een goede voorbereiding. Pas met een compleet beeld ga ik aan de slag.

Ik beschik daarnaast over een groot netwerk, ben betrouwbaar en duidelijk in mijn communicatie en ben MyDrives-gecertificeerd. Hiermee kan ik uitstekend matchen op cultuur, drijfveren, skills en persoonlijkheid. Ook ben ik Certified Integrity Specialist, wat mij helpt om te doorzien wat kandidaten en organisaties écht beweegt. En dat is in ieders belang.

Mis geen kans meer