Whitepaper LinkedIn

Met deze gratis whitepaper bied ik je een aantal handige tips voor het opbouwen van een goed verzorgd en vindbaar profiel op LinkedIn. Een compleet LinkedIn profiel zorgt niet alleen voor optimale zichtbaarheid op LinkedIn, maar zorgt ook voor betere vindbaarheid binnen de zoekmachine van LinkedIn en in zoekmachines zoals Google. In deze whitepaper worden diverse tips behandeld die helpen bij het maken van een compleet, verzorgd en goed vindbaar profiel. Succes ermee!

Op LinkedIn zijn meer dan 7 miljoen Nederlandse gebruikers te vinden. Hiermee is meer dan 65 procent van de Nederlandse beroepsbevolking op LinkedIn te vinden en staat Nederland al jaren in de top 3 van ‘most engaged LinkedIn countries’. Hiermee biedt LinkedIn grote potentie voor professionals die zichzelf onder de aandacht wil brengen. Deze whitepaper helpt je bij het effectief opzetten en optimaliseren van je eigen LinkedIn profiel voor een professionele presentatie en vindbaarheid van jezelf.

Presenteer jezelf professioneel en verbeter je zichtbaarheid in 4 eenvoudige stappen

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wil je meer leads genereren? Of gewoon jezelf (en/of het bedrijf waarvoor je werkt) professioneler presenteren? Dan is LinkedIn een goede basis om je zoektocht te starten. Met een professioneel LinkedIn-profiel word je sneller gevonden. LinkedIn verbetert regelmatig de gebruikerservaringen door sommige functies te verwijderen of nieuwe features toe te voegen. Onderstaande basis tips helpen je het optimale uit je profiel te halen.

1. Maak een onuitwisbare eerste indruk
Wanneer bedrijven of recruiters op zoek gaan naar een bepaald persoon of de juiste kandidaat, wil je dat ze bij jou uitkomen. Geef daarom je voor- en achternaam zonder extra toevoegingen. Plaats een professionele foto waarop je gezicht duidelijk herkenbaar is. Laat in de kopregel weten wat je doet of wat je zoekt, je hebt hiervoor 120 tekens. Vul de postcode van je woonadres in zodat je eigen woonplaats of regio staat aangegeven. Noteer daarnaast de bedrijfstak waarin je werkzaam bent.

2. Zorg voor een compleet profiel
Als een potentiële opdrachtgever of werkgever je profiel bekijkt, moeten ze een goede indruk krijgen van wie je bent. Een aantrekkelijke samenvatting vertelt wie je bent, wat je doet of wilt doen. Voeg media toe aan je samenvatting, zoals een website, presentatie of document. Vul je werkervaring aan met een korte omschrijving. Vraag om aanbevelingen aan klanten, (oud)-collega’s, zakenpartners of vrienden. Denk ook aan overige relevante informatie in de secties Projecten, Cursussen, Vrijwilligerswerk, Diploma’s, Talen en Publicaties.

3. Maak je contactgegevens zichtbaar
Zorg dat bedrijven gemakkelijk contact met je kunnen opnemen. Maak daarvoor je profiel en foto volledig zichtbaar voor iedereen. Zet onderaan je samenvatting alle contactgegevens waarop je bereikbaar bent. Geef je openbare LinkedIn profiel een persoonlijke URL. Vul je juiste e-mailadres en telefoonnummer in. Voeg eventueel je Twitteraccount en websites toe.

4. Bouw aan je online netwerk
Met een goed gevuld profiel, een aantal aanbevelingen en een interessante samenvatting ben je
al aardig op weg. Nog een paar extratipsom je kansen te vergroten: voeg minimaal 50 personen aan je netwerk toe, word lid van minimaal vijf interessante groepen en plaats regelmatig een update. Zo houd je je netwerk actief en ben je makkelijk te vinden.

Uiteraard is dit pas het begin van een goed profiel. Als jij weet waar je moet zoeken op LinkedIn, dan liggen de kansen gewoon voor het oprapen. Wil jij nu echt aan de slag met LinkedIn, volg dan een één-op-één LinkedIn training. Bel (0135302000) of mail me (nicole@vanwieringen.eu) als je wilt ontdekken wat LinkedIn voor jou kan betekenen!

Download nu mijn gratis whitepaper

WAT DEELNEMERS ZEGGEN

Regina de Jong
“De door Nicole verzorgde LinkedIn training was erg verhelderend. Niet alleen de uitleg maar ook de tips wat je allemaal met LinkedIn kunt, vond ik bijzonder informatief”.

Regina de Jong

Werkzoekende
Gigi Bowmer
‘Op zeer duidelijke, zakelijke en plezierige wijze loodst Nicole je door de steeds weer ‘nieuwe’ in’s en out’s van Linkedin. To the point en resultaatgericht. Volgend jaar gaan we weer!’

Gigi Bowmer

Eigenaar Gigi Bowmer Beauty and Business
Robbert Maas
”Een duidelijke en leerzame training, tijdens de training heb ik geleerd hoe Tricorp meer uit Social Media kan halen. Door het analyseren van statistieken en daarop in te spelen meer bereik en interactie te creëren in een social media post.”

Robbert Maas

Manager Sales & Marketing Tricorp
Manon van de Ven
Een direct in de praktijk te brengen training op eigen laptop en account. De praktische en interactieve training betreft een goede mix tussen praktijk en theorie in een ongedwongen sfeer. Een absolute aanrader voor iedereen die met social media aan de slag wil gaan!

Manon van de Ven

Eigenaar Ferd Zien & Horen
Juliëtte van der Avoort
Tijdens de LinkedIntraining geeft Nicole aan hoe je profiel er met de juiste bewoordingen en lay-out tussenuit kan springen. Ook geeft ze tips hoe je bijvoorbeeld om een aanbeveling kunt vragen, mijn profiel is weer up to date, een echte aanrader die training!

Juliëtte van der Avoort

Beëdigd vertaler Frans
Saskia Smulders
“Nicole geeft hele praktische, bruikbare tips in de training, waar je direct mee aan de slag kunt. Zij weet als geen ander hoe je optimaal gebruik kunt maken van Social Media. Nicole is een professional en daarnaast ook nog een hele fijne persoonlijkheid.”

Saskia Smulders

Business Unit Manager Payrolling
Joep Fassaert
In een paar uurtjes duidelijke uiteenzetting van je wat met linked in kan bereiken. Verfrissende en duidelijke aanpassingen op mijn profiel. Tips en uitleg hoe ik op een andere wijze in contact kom met nieuwe leads.

Joep Fassaert

Manager Handel Vollenhoven Olie
Margot Leeggangers
Het is Nicole haar missie om jou als ondernemer meer online zichtbaarheid te geven door doelgericht, effectief en succesvol LinkedIn in te zetten, waarmee je je vindbaarheid verbetert en je jezelf als expert in jouw branche profileert. Nicole zorgde ervoor dat ik meer uit linkedin kon halen. Want een goed LinkedIn-profiel staat professioneel en maakt je beter vindbaar. Linkedin is mijn online visite kaartje. Bij Van Wieringen werving & selectie ben je aan het juiste adres.

Margot Leeggangers

Organisatieleidster LR Health & Beauty Systems

Ben je concreet op zoek naar een nieuwe baan?

Stuur vandaag nog je motivatie en cv. Discretie is gegarandeerd.