De tijd om terug te blikken is weer aangebroken

2019 was uitdagend! Steeds meer bedrijven voelen de druk van te weinig mensen en willen snelle invulling van hun vacatures. Ikzelf ervaar dat het vanuit mijn rol juist langer duurt om de perfecte kandidaat te vinden. Daar ligt een spanningsveld, maar gelukkig weten mijn klanten dat geduld en doorzettingsvermogen beloond worden. Nooit wil ik ‘even snel’ iemand plaatsen, het gaat mij om het maken van een duurzame match. Ik benadruk daarom altijd dat kiezen voor een nieuwe baan, één van de meest emotionele beslissingen in iemand leven is. Juist de goede kandidaten willen ruimte om een weloverwogen keuze te maken. Dat vraagt tijd, maar het gevolg is dat ze hun werkgever lang trouw blijven. En dat is precies wat we allemaal voor ogen hebben. Ik ben trots dat ik sta voor mijn eigen aanpak. Daardoor heb ik dit jaar weer heel veel werkgevers en kandidaten aan elkaar mogen verbinden.

Ik heb in 2019 stevig in mijn bedrijf geïnvesteerd door te investeren in mezelf. Sinds dit najaar mag ik mezelf MyDrives consultant noemen, nadat ik een pittige opleiding succesvol heb doorlopen. Het stelt me in staat om volgens wetenschappelijke principes naar de drijfveren van een kandidaat te kijken. Het is een ideale methode om te achterhalen of een kandidaat niet alleen op competenties, maar ook op het vlak van cultuur, functiedoelen en ambities matcht.

Ook in 2020 heb ik weer volop plannen om mijn toegevoegde waarde voor werkgevers en kandidaten verder te vergroten. Maar voordat ik daarmee aan de slag ga, is het tijd voor een pauze. Even bijkomen, genieten van de rust en van goed gezelschap. Van 24 december tot en met 3 januari is Van Wieringen werving & selectie daarom gesloten.

Ik wens jou een heerlijke kerst toe en alle goeds voor het komende jaar en het komende decennium! Maak er fijne dagen van met je dierbaren.