Kandidaten

Vertrouwelijkheid heeft bij mij altijd prioriteit. Wanneer je contact met me opneemt, mag je dus altijd rekenen op discretie. Bovendien maak ik altijd duidelijke afspraken, die ik ook nakom.  Niet alleen de werkgever, maar ook jij bent mijn klant!

Matcht jouw profiel met een vacature? Of heb je gesolliciteerd? Dan ga ik als volgt te werk.

Solliciteren of je cv aanleveren


Wij komen op twee mogelijke manieren met elkaar in contact. Ten eerste is het mogelijk dat je interesse hebt in een van mijn vacatures. Daarnaast ontvang ik continu cv’s van professionals die oriënteren op de volgende stap in hun carrière. In beide gevallen neem ik contact met je op om de opties te bespreken en je enkele vragen te stellen.

arrow-v1

Selecteren en voorstellen


In het geval van een concrete vacature maak ik een selectie uit de sollicitaties en de kandidaten uit mijn netwerk. Ik houd persoonlijke interviews om hun kwalificaties, wensen en persoonlijkheid nog beter te leren kennen. Na afloop maak ik een keuze en stel ik de geschikte kandidaten voor aan de werkgever. Deze geeft aan met wie hij of zij nader kennis wil maken tijdens een sollicitatiegesprek. Niet gekozen ditmaal? Graag houd ik je gegevens in mijn database, zodat ik je ook een volgende keer weer kan informeren over een interessante vacature.

arrow-v2

Sollicitatiegesprek aangaan


De gekozen kandidaten gaan op sollicitatiegesprek. In verreweg de meeste gevallen ben ik hierbij niet aanwezig. Ook een eventueel vervolggesprek en salarisonderhandelingen vinden één op één plaats met de werkgever. Vanzelfsprekend kun je in de tussentijd wel met al je vragen bij mij terecht en houd ik je over alles op de hoogte.

arrow-v1

Gefeliciteerd, een contract! 


Is er een match tussen jou en de werkgever, dan eindigt dat in een arbeidsovereenkomst. Deze sluiten jullie samen en je komt dus ook bij de werkgever in dienst.

Ben je op zoek naar een nieuwe baan?

Stuur vandaag nog je CV. Discretie is gegarandeerd.