Easy like Monday morning

Ook na de zomervakantie weer met plezier naar je werk.

28 aug, 2022
Tips

Na je vakantie komt onvermijdelijk de dag dat je weer aan het werk gaat. Veel mensen hebben last van een after-holiday-dip. Is dat herkenbaar voor jou? Zie jij ook altijd op tegen die eerste werkdag? Niet nodig! Ik geef je drie simpele tips waarmee jij zorgt dat alles weer op rolletjes loopt op die gevreesde maandagmorgen (of welke dag dan ook).

Zelf bruis ik na mijn vakantie altijd van de energie en kan ik niet wachten om weer aan de slag te mogen. Ik heb daar een paar simpele trucjes voor. Wat ik precies doe? Onderstaande tips werken bij mij al jaren, dus doe er je voordeel mee!

Tip: laat je werk goed achter

Heb jij die laatste werkdag voor je vakantie altijd nog zo veel to do’s dat je met een gehaast en gestrest gevoel je vakantie ingaat? Het gevolg: onrust tijdens je vakantie, want was je in alle haast niets vergeten over te dragen? En in je achterhoofd steeds die vraag: wat staat je te wachten als je weer terug bent?

Bereid je afwezigheid dus goed voor. Dat doe je door op tijd te beginnen met het afronden van je taken, het overdragen van projecten en het instrueren van collega’s of het informeren van relaties. Start geen nieuwe projecten meer en schakel ook alvast een duidelijke out-of-office in. Zo kun je op vakantie écht alles loslaten en helemaal tot rust komen.

Tip: neem de tijd om weer op te starten

Heb je je voorgenomen rustig op te starten, staat je telefoon ineens roodgloeiend, is je mailbox overvol en staan er de hele dag mensen aan je bureau. Als je direct die eerste werkdag constant wordt gestoord, dan houd je dat relaxte gevoel van je vakantie natuurlijk niet lang vast. En voordat je het weet ben je weer in de sleur van alledag vervallen.

Dat kun je eenvoudig voorkomen door direct ná je vakantie nog één of twee dagen te blokken in je agenda. Zo heb jij alle tijd om rustig op te starten, bijgepraat te worden door je collega’s en je prio’s op een rijtje te zetten. Zo kom je weer lekker in je flow en gaat alles vervolgens toch net wat makkelijker en sneller.

Tip: plan iets om naar uit te kijken

Lukt het je om je werk goed achter te laten en de ruimte te nemen weer op te starten, dan scheelt dat een boel onrust. Maar: het maakt je werk niet ineens net zo leuk als je vakantie natuurlijk. Wat wel helpt? Plan werk in waar je energie van krijgt. Misschien is dat voor jou een nieuw project opstarten. Of juist een dag in je thuiskantoor knallen aan een verdiepende opdracht. Zolang het maar een klus is waar jouw vuurtje van gaat branden.

En wat als niets helpt?

Helpen deze tips je niet, dan is er misschien iets anders aan de hand. Ligt er structureel te veel werk op je bord misschien? Geeft je werk je minder voldoening? Wil je eens brainstormen over nieuwe kansen, laat het me dan zeker weten. Ik denk graag met je mee. Zodat jij straks niet de dagen aftelt tot je vakantie, maar tot je weer mag beginnen. 😉

Mijn toegevoegde waarde

De juiste persoon op de juiste plek krijgen, dat is mijn missie. En dat gaat me al sinds 2008 goed af. Ik heb geen geheim recept, maar besteed veel aandacht aan een goede voorbereiding. Pas met een compleet beeld ga ik aan de slag.

Ik beschik daarnaast over een groot netwerk, ben betrouwbaar en duidelijk in mijn communicatie en ben MyDrives-gecertificeerd. Hiermee kan ik uitstekend matchen op cultuur, drijfveren, skills en persoonlijkheid. Ook ben ik Certified Integrity Specialist, wat mij helpt om te doorzien wat kandidaten en organisaties écht beweegt. En dat is in ieders belang.

Mis geen kans meer