Stop met de zomerstop: 3 redenen om te werven in vakantietijd

Nog een aantal weken en dan start de zomervakantie. In de zomermaanden zijn er werkgevers die hun werving op een laag pitje zetten. Maar juist in deze krappe arbeidsmarkt biedt de zomer extra kansen. Ga werven in vakantietijd!

20 jun, 2022
Tips

Nog een aantal weken en dan start de zomervakantie. Voor veel werkenden een tijd om uit te rusten en over van alles na te denken, ook over werk. In de zomermaanden zijn er werkgevers die hun werving op een laag pitje zetten. Maar juist in deze krappe arbeidsmarkt biedt de zomer extra kansen. Dus mijn advies aan werkgevers: doe niet mee aan de illusionaire zomerstop, ga door met werven in vakantietijd. En dit zijn daarvoor de drie belangrijkste argumenten.

  1. Dé zomerstop bestaat niet meer
  2. Ga door met werven in vakantietijd
  3. Tijd voor zorgvuldigheid

1. Dé zomerstop bestaat niet meer

De bouwvak bestaat weliswaar nog en de scholen zijn dicht. Maar er zijn steeds minder mensen gebonden aan de zes weken durende zomervakantie. Sterker nog, wie geen schoolgaande kinderen heeft, gaat liever op reis in rustiger tijden. En de jonge generaties hebben weinig zin om de hoofdprijs te betalen in het hoogseizoen, om vervolgens omringd te zijn door gezinnen. Kortom, Nederland loopt niet leeg in juli. Er zijn mensen genoeg. Ook die op zoek zijn naar een nieuw werkavontuur!

2. Ga door met werven in vakantietijd

Zo stil als het bij veel bedrijven in juli en augustus is, zo hectisch en ad hoc is het vierde kwartaal van het jaar. Na de vakanties starten alle bedrijven (ook je concurrenten) de wervingscampagnes weer in volle kracht op, want de personele uitdagingen zullen zeker in het laatste kwartaal hun tol eisen.

Als je werft in de zomer, loop jij op hen voor. Terwijl veel bedrijven druk zijn met het plaatsen van hun vacatures, voer jij al een arbeidsvoorwaardengesprek en heb je je team op stoom om de laatste maanden van het jaar mooie successen te boeken.

3. Tijd voor zorgvuldigheid

De rust in de zomer is ook goed voor het proces. Zeker in kleinere organisaties is het werving- en selectieproces een tussendoor-traject dat bovenop alle daily business komt. Juist in de rustige zomerperiode heb je meer tijd voor je sollicitanten. En om vervolgens goed na te denken over wat je belangrijk vindt, over hoe een persoon bij jouw bedrijfsambities past en wat iemand je ook op lange termijn kan brengen. Die extra tijd voor meer zorgvuldigheid kan leiden tot nieuwe inzichten en verrassende uitkomsten!

Heb jij nog een personele uitdaging, maar heb je die geparkeerd tot na de zomer omdat je denkt dat het komende maanden toch niks zal worden? Gun jezelf de rust en voorsprong van werven in de zomer. Probeer het gewoon, je zult er geen spijt van krijgen!

Mijn toegevoegde waarde

De juiste persoon op de juiste plek krijgen, dat is mijn missie. En dat gaat me al sinds 2008 goed af. Ik heb geen geheim recept, maar besteed veel aandacht aan een goede voorbereiding. Pas met een compleet beeld ga ik aan de slag.

Ik beschik daarnaast over een groot netwerk, ben betrouwbaar en duidelijk in mijn communicatie en ben MyDrives-gecertificeerd. Hiermee kan ik uitstekend matchen op cultuur, drijfveren, skills en persoonlijkheid. Ook ben ik Certified Integrity Specialist, wat mij helpt om te doorzien wat kandidaten en organisaties écht beweegt. En dat is in ieders belang.

Mis geen kans meer