Harrie Heeffer

" Zorgvuldigheid en een positieve instelling zorgen steeds voor resultaat. "

Managing Director bij PUK Benelux

“PUK Benelux is twaalf jaar geleden opgericht. Inmiddels hebben we vijftien medewerkers. Een jonge, groeiende organisatie dus. Nadat onze Financieel Administratief Medewerker een jaar geleden vertrok, besloten we de functie te upgraden met het oog op onze groei en op toekomstbestendigheid. De functie had extra zwaarte nodig. Waar we eerder ons accountantskantoor inschakelden voor advies- en controlewerkzaamheden, wilden we dat nu in eigen huis onderbrengen. Daarom zochten we een Financial Controller die deze taak aankon. Omdat wij geen P&O-afdeling hebben en werving en selectie veel tijd kost, besloten we dat uit te besteden. Een lastige keuze, want dat kost geld, zeker voor een klein bedrijf als het onze. Maar: we wilden het professioneel aanpakken en niets aan het toeval overlaten.”

Zorgvuldige aanpak
“Via ons accountantskantoor kwamen we terecht bij Nicole. Zij hadden goede ervaringen met haar. Omdat wij het liefst iemand uit Brabant wilden aantrekken (ons bedrijf is in Eersel gevestigd), Nicole’s netwerk uitstekend aansloot en we hoorden over haar persoonlijke aanpak, legden we onze vraag bij haar neer. Haar aanpak stelde niet teleur. Eerst maakte ze een afspraak met ons om te praten over de functie en onze organisatie. Wat ik erg goed vind, is dat ze direct proefde hoe de sfeer en de cultuur hier is. Belangrijk, want nieuwe mensen moeten zich thuis kunnen voelen in ons bedrijf. Daarnaast vind ik het belangrijk dat ze de intentie hebben om te blijven. Nicole kleedde de vacaturetekst zo in dat al onze wensen en eisen goed naar voren kwamen. Daarna ging ze aan de slag. Ze zette de vacature uit in haar netwerk, deed de voorselectie en pas toen ze een geschikte kandidaat had gevonden, legde ze die aan ons voor. Dat kost wat meer tijd dan wanneer je een hele stapel cv’s ontvangt. Maar dat geduld levert wel écht iets op.”

Afspraken nakomen
“Inmiddels heeft Nicole twee functies voor ons vervuld. Onze samenwerking is nog pril, maar bevalt wel heel goed. Zeker omdat wij er direct achter kwamen dat Nicole haar afspraken nakomt. We hadden de pech dat de persoon die bij ons startte op één van die functies, snel weer werd benaderd door haar oude werkgever. Zij koos ervoor terug te gaan. Daar kon Nicole weinig aan doen, en wij ook niet. Feit was wel dat we opnieuw een werving- en selectietraject in gang moesten zetten. In het contract met Nicole werd vooraf al vastgelegd dat zij in dit soort situaties de gemaakte kosten voor haar rekening neemt. Zij ging dus zonder enige discussie direct opnieuw voor ons aan de slag. Mét inzet. Dat vond ik bewonderenswaardig. Tijdens de gehele procedure én erna, onderhield ze intensief contact met ons. Ze was betrokken en blijft betrokken. Haar positieve instelling, het denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden, is absoluut haar kracht.”

Zoek je de perfecte kandidaat voor jouw bedrijf?

Neem vandaag nog contact op. Discretie is gegarandeerd.

Mis geen kans meer