Wisselen van baan? Nú is het moment!

De vakantie voor veel mensen een moment van reflectie en bezinning. Ook op werkgebied. Is het verstandig om nieuw werkgeluk te zoeken?

23 mei, 2022
Tips

De lange voorjaarsweekenden komen eraan en we zien steeds meer caravans op de weg. Nog even en het is echt zomer! Behalve een periode om je interne accu op te laden, is de vakantie voor veel mensen een moment van reflectie en bezinning. Ook op werkgebied. Word ik nog gelukkig van wat ik doe? Kan ik mijn talenten voldoende benutten op mijn werk? Als je die vragen niet met ‘ja’ kunt beantwoorden, is het wellicht verstandig om nieuw werkgeluk te zoeken.

Zo’n moment van reflectie en bezinning was ook de afgelopen coronatijd. Na twee jaar van Teams en thuiswerken weten veel mensen haarfijn waar ze werktechnisch wél en níét gelukkig van worden. Ben je tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor wat nieuws? De arbeidsmarkt is momenteel op de hand van de werknemer. Een mooi moment om je kansen te benutten, want nu heb je echt wat te kiezen.

Vraag om wat je graag wilt

Daar moet je geen misbruik van maken, maar je mag er wel gébruik van maken. Werkgevers weten dat ze iets extra’s moeten doen om jou, welwillende werknemer, te verleiden tot een overstap. Dat ze moeten investeren in hun mensen. In een werkgeversmarkt is het wellicht niet heel handig om tijdens het sollicitatie- of contractgesprek al te veel noten op de zang te hebben, maar in de huidige omstandigheden is het geheel gepast om ergens om te vragen. En werkgevers verwachten het ook. Bovendien geef je, door naar scholing of opleiding te vragen, een duidelijk signaal dat je werk wilt maken van je eigen ontwikkeling. Daar kan niemand tegen zijn, toch?

Kies voor wat voor jou belangrijk is

Er zijn meer voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden die voor jou als werknemer het verschil kunnen maken tussen blijven waar je zit, of gaan voor die mooie nieuwe stap. De mogelijkheid om thuis te werken bijvoorbeeld, tenzij je vindt dat je dat de afgelopen jaren noodgedwongen genoeg hebt gedaan. Een reiskostenvergoeding, de vrijheid om je uren flexibel in te vullen, een laptop van de zaak en ga zo maar door. Niet met het doel om ten koste van alles het onderste uit de kan te halen. Maar contractonderhandelingen zijn een spel van geven en nemen. Een werkgever vraagt iets van jou, dan mag jij dat andersom ook doen in deze tijd waarin het belang van gelijkwaardigheid zo wordt benadrukt.

Op de fiets naar je werk

In coronatijd was – en in vakantietijd is – het lekker rustig op de weg, maar vaak is het op drukke tijdstippen gewoon stilstaan en naar remlichten staren op de snelweg. Op jaarbasis brengt de gemiddelde werknemer heel wat uren in de file door en dat is zonde. Veel reistijd is een grote ergernis. Waarom zoek je je werkgeluk niet dichter bij huis? Met een beetje geluk kun je binnenkort op je fiets naar je werk. Dat is ook nog eens goed voor je gezondheid.

Weet je wat zo mogelijk nóg beter voor je gezondheid is dan fietsen? Een baan die bij je past, die je positieve energie geeft en waarin je jezelf kunt ontwikkelen. Nú is de tijd om jezelf die stap te gunnen. Grijp de regie en pak die kans!

Mijn toegevoegde waarde

De juiste persoon op de juiste plek krijgen, dat is mijn missie. En dat gaat me al sinds 2008 goed af. Ik heb geen geheim recept, maar besteed veel aandacht aan een goede voorbereiding. Pas met een compleet beeld ga ik aan de slag.

Ik beschik daarnaast over een groot netwerk, ben betrouwbaar en duidelijk in mijn communicatie en ben MyDrives-gecertificeerd. Hiermee kan ik uitstekend matchen op cultuur, drijfveren, skills en persoonlijkheid. Ook ben ik Certified Integrity Specialist, wat mij helpt om te doorzien wat kandidaten en organisaties écht beweegt. En dat is in ieders belang.

Mis geen kans meer